Menu Filters
   

Dison

Tussen stad en platteland

Hartje stad geeft het opmerkelijke beeldhouwwerk van de hand van Catherine Fourniau een moderne uitstraling aan het plein van de « église Saint-Fiacre ». Deze creatie in roze graniet en brons draagt de naam « L’envol » en staat symbool voor vrede, eensgezindheid en vrijheid. Mooie waarden die bij de inwoners van Dison, op zoek naar hernieuwing en dynamiek, hoog in het vaandel staan !

Dison is ook de geboortestad van de beroemde dichter Adolphe Hardy die werd beloond met de literatuurprijs van de Académie française. Het huis waarin hij werd geboren is omgeschakeld tot Museum-Fonds. Hier wordt het leven van de dichter aan de and van diverse schilderijen, souvenirs en dagelijkse voorwerpen gepresenteerd. Een ontroerend bezoek, regelmatig opgeluisterd met exposities.

Talrijke wandelingen stellen zowel toeristen als inwoners in de gelegenheid om de natuurlijke rijkdommen en prachtige landschappen van de dorpen Andrimont, Dison en Mont-Dison te bewonderen. De rust van dit laatste dorp wordt enkel verstoord door de carnavalsvreugde op elke derde zaterdag van januari.

Deze gemeente zal u zeker bekoren, ondermeer tijdens het Muziekfeest dat in de loop van de jaren voor Dison een hoogtepunt is geworden!