Menu Filters
   

Het dorp Limbourg

Vlak bij de stuwdam van de Gileppe en het Hertogenwald wekt het dorp Limburg, dat als een oude vestingstad is gebouwd, de nieuwsgierigheid van de bezoekers. Dit landelijke stadje heeft zijn charme behouden en wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk architecturaal erfgoed.

Laat u op het Sint-Jorisplein (place Saint-Georges) betoveren door de achttiende-eeuwse sfeer, de pittoreske steegjes en de keien uit de Vesder waarmee het plein geplaveid is. Het plein is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

De Sint-Joriskerk in vijftiende-eeuwse gotische stijl, die momenteel gerestaureerd wordt, geeft een meerwaarde aan de wandelroute die langs de stadsmuren loopt en een prachtig uitzicht biedt op de Vesdervallei, het Herveplateau en de dorpen Bilstain, Dolhain, Gulke (Goé) en Heverberg (Hévremont).

De Sint-Lambertuskerk van Gulke is ook opmerkelijk door de twaalfde-eeuwse romaanse doopvont en de kleurrijke glasramen. Het voormalige gemeentehuis, 'Arvô' genaamd, staat open voor toeristen. De benedenverdieping bevat een historische zaal en een maquette van Limburg in 1632. Op de eerste verdieping wordt er van mei tot september beeldende kunst tentoongesteld.

Het stadje Limburg wordt eveneens gekenmerkt door de kleine, keurig gerestaureerde en met bloemen versierde huisjes en de bewegwijzerde wandelroutes die de bezoeker de gelegenheid bieden om de naburige gehuchten te ontdekken.

Dit unieke stadje is sinds het voorjaar van 2016 geklasseerd op de lijst van de Mooiste dorpen van Wallonië. Wacht niet langer om het te bezoeken!