Menu Filters
   

Le Chocolat

Chocolade is één van de meest vervulde uitingen van de zachtheid en wordt geassocieerd met plezier en hartstocht, emotie en herinnering. Deze lekkernij bestaat in verschillende vormen, zoals ondermeer de praline. De gevulde bonbon werd in 1912 in ons land gecreëerd en is sindsdien een streling voor het gehemelte van kleine en grote smulpapen. De Belgen aarzelen inderdaad niet om gemiddeld 8 kilo chocolade per jaar te verorberen; net iets minder dan de Ieren met 8,7 kilo.
Vooral de inwoners van het Land van de Vesder staan in de ban van de chocolade. Sinds een aantal jaren nemen de ambachtelijke chocolademakers Jean-Philippe Darcis en Christophe Saive het creatief tegen elkaar op en dragen zo bij om Verviers steeds verder bekend te maken. Ongetwijfeld twee jonge troeven die aan het gastronomische palet van Verviers werden toegevoegd.

Toeristen en streekbewoners zullen niet aan het zachte knapperige geluid van de chocolade van Verviers kunnen weerstaan! Heerlijk…

 

Adres :
Ambachtelijke chocolademakers in het Land van de Vesder:

 
  • Darcis Jean-Philippe, Crapaure 121-125 - Verviers, 087/33.98.15
  • Demaret, Rue de l’Harmonie, 22 - Verviers, 087/56.12.00
  • Pralines Mireille, Rue Hauglustaine, 14-18 - Goé, 087/76.23.68
  • Maison Saive, Chaussée de Heusy, 203-205 - Verviers, 087/22.45.00