Menu Filters
   

Limbourg

Een stadje dat in een museum zou mogen staan...

Vlakbij de stuwdam van de Gileppe en het Hertogenwald ligt Limbourg dat als oud vestingplaatsje een bezienswaardigheid is. Dit stadje op het platteland heeft al zijn vroegere charmes bewaard en bezit een opmerkelijk bouwkundig erfgoed.

Op de « place Saint-Georges » dat onder monumentenzorg is geplaatst als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, raakt men in de vervoering van de 18de-eeuwsesfeer en de pittoreske straatjes, evenals het plein dat is bedekt met keien uit de Vesder.

Bovendien geeft de 15de-eeuwse gothische « église Saint-Georges » (momenteel in restauratie) een meerwaarde aan de wandeling die langs de stadsmuren loopt en talrijke doorkijken heeft over het dal van de Vesder, het Herveplateau en de dorpen Bilstain, Dolhain, Goé en Hévremont. De « église Saint-Lambert » in het dorp Goé is opmerkelijk door zijn 12de-eeuwse Romaanse doopvont en zijn kleurrijke gebrandschilderde ramen.

Het voormalige stadhuis, « Arvô » genaamd, staat nu open voor toeristen. De begane grond bevat een historische zaal en een maquette van Limbourg in 1632. Op de eerste verdieping worden van mei tot september prachtige exposities beeldende kunst gehouden.

Het stadje Limbourg wordt eveneens gekenmerkt door de kleine, keurig gerestaureerde en met bloemen versierde huisjes en de bewegwijzerde wandelroutes die de bezoeker in de gelegenheid stellen om de naburige gehuchten te ontdekken.

Wacht niet langer en breng een bezoek aan dit unieke stadje!