Menu Filters
   

Suprême de poulet fermier à la bière de Soiron

4 personen; 4 hoevekipfilets (+/- 200 gram); 1 Jonagold appel;2 plakjes magere gerookte spek; 2 grote sjalotten; 1 flinke noot boter; 2 fl esjes bier van Soiron (1,5 voor de saus en 0,5 om te drinken); 1 fl inke koffi elepel bloem; 1 fl inke soeplepel met siroop van Aubel; 2 takjes platte peterselie; zout en versgemalen peper.

De oven voorverwarmen op 180°. De kippensupremes aanbraden in de boter (ca 2 minuten per kant). Als het vlees goed gekleurd is, de supremes uit de pan halen en de fijngehakte sjalotten in het braadvet fruiten. Een roux maken met het zout en versgemalen peper. De blokjes spek en appel toevoegen. Dan de siroop van Aubel, het bier van Soiron een klein beetje zout en de versgemalen peper toevoegen. De supremes terug in de pan leggen en een ½ uur in de oven plaatsen. De supremes uit de pan halen, in 4 stukken snijden en warm houden. Indien nodig de saus binden. Serveren met pommes dauphines, esmoorde witlof en bier van Soiron. Heerlijk!