Menu Filters
   

Verviers

Van zacht goud naar blauw goud

Verviers in het hart van de Blauwe Ardennen is de Waalse hoofdstad van het water. Een stad met een industrieel verleden waar « het zachte goud » (de wol) en « het blauwe goud » (het water) nauw samengaan. Een verleden met een lang verhaal dat enkele eeuwen geleden begon toen het water van de Vesder, in combinatie met het vakmanschap van de ambachtswerkers, de wol een onvergelijkbare zachtheid gaf.

Deze dochter van de Vesder geniet vandaag een moderne status als « waterstad », ondermeer dankzij het nieuwe « Fonteinenparcours ». Een meer dan sprankelend circuit voor groot en klein!

Maar Verviers heeft ook een aantal toeristische trekpleisters. De nieuwe Chocoladefabriek van Darcis die u een echte reis zal voorstellen op de chocolade, het Toeristische Centrum van de Wol en de Mode en het Huis van het Water – Bonvoisin behoren tot dit toeristische erfgoed en niet te vergeten het Museum van Schone Kunsten en Keramiek en het Museum van Archeologie en Folklore

Voorzien van een cultureel erfgoed dat belangstelling verdient, straalt Verviers tegenwoordig een actief en aantrekkelijk nieuw imago uit. De concerten van Spirit of 66, de voorstellingen in het « Grand Théâtre » en in de « Espace Duesberg » en de talrijke festiviteiten die in het stadscentrum en rondom worden georganiseerd (FiestaCity, Les Chocolateries, Waterfi lmfestival, Whisky- en Jazzfestival, de Grande Brocante op paasmaandag,…) trekken veel publiek. Ook zullen toeristen en inwoners versteld staan hoeveel personalia altijd aan het Wolstadje verwant waren: Frères Taloche, Steve Houben, Henri Vieuxtemps, Guillaume Lekeu, René Hausman, Jean Vallée of Pierre Rapsat… wat een prachtig internationaal imago voor Verviers!

Het is Verviers gelukt om een « stad op het platteland » te worden, waar boomrijke parken, voetgangeroevers, wandel en fietstochten, winkels en restaurants perfect inpassen.

In meerdere opzichten, is Verviers een omweg waard!