Contact

Limbourg, un des Plus Beaux Villages de Wallonie

Vlakbij de stuwdam van de Gileppe en het Hertogenwald ligt Limbourg, een oud vestingplaatsje dat een bezoekje meer dan waard is. Dit stadje op het platteland heeft al zijn vroegere charmes bewaard en bezit een opmerkelijk bouwkundig erfgoed.

Op de 'Place Saint-Georges', die tot het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië behoort, raakt u ongetwijfeld in vervoering van de 18e-eeuwse sfeer en de pittoreske straatjes, evenals het plein dat aangelegd is met keien uit de Vesder.

Bovendien geeft de 15e-eeuwse, gotische Saint-Georgeskerk (momenteel in restauratie) een meerwaarde aan de wandeling die langs de stadsmuren loopt en prachtige uitzichten biedt over de vallei van de Vesder, het plateau van de Vesder en de dorpen Blistain, Dolhain, Goé en Hévremont. De Sint-Lambertuskerk in het dorp Goé is opmerkelijk door zijn 12e-eeuwse romaanse doopvont en zijn kleurrijke gebrandschilderde ramen.

Het voormalige stadhuis, 'Arvô' genaamd, is toegankelijk voor toeristen. De benedenverdieping bevat een historische zaal en een maquette van Limbourg in 1632. Op de eerste verdieping worden (van mei tot september) prachtige tentoonstellingen rond beeldende kunst gehouden.

Het stadje Limbourg wordt eveneens gekenmerkt door de kleine, keurig gerestaureerde en met bloemen versierde huisjes en de bewegwijzerde wandelroutes die de bezoeker de mogelijkheid geven om de naburige gehuchten te ontdekken.

  • Parking
  • Parking voor bussen

Info visit

Taal/talen

Taal/talen Frans