Contact

Fondation Adolphe Hardy

Adolphe Hardy werd in 1868 geboren in Dison en kende een briljante literaire carrière. Hij werd door de Académie Française onderscheiden met de Grand Prix de Langue Française, een prijs om het oeuvre van een schrijver buiten Frankrijk te eren.

Adolphe Hardy was de eerste Belgische schrijver die deze belangrijke onderscheiding ontving voor zijn gedichtenbundel 'Le cortège des mois '.

Naast journalistiek legde deze auteur zich ook toe op het schrijven van romans. Zijn geboortehuis is al meer dan twintig jaar omgevormd tot een museum/stichting die toegankelijk is voor het publiek. Bezoekers krijgen er een beeld van het leven van de dichter via schilderijen, souvenirs en familievoorwerpen. Het grote aantal voorwerpen werd met liefde verzameld door de heer Joseph Gélis, de voormalige eigenaar van het gebouw die in 2007 overleed.

Niet te missen: Manuscripten, souvenirs, meubilair, het volledige oeuvre van de dichter Adolphe Hardy en andere schrijvers van Dison. Documenten over de Franchimont en het Congres van Polleur (1789). Schilderijen en tekeningen van Belgische artiesten. Atelier en weefgetouw uit 1776.

Een intrigerend huis waar af en toe ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.

  Fondation Adolphe Hardy – Maison du Tourisme du Pays de Vesdre

  Pivot Error

  The Walloon tourist database encounters a problem.

  The content of this page cannot be displayed for the moment

  Please try again later, Thank you !

  Go to Homepage

  Error log