Contact

Expo photo : Svalbard – Faune et paysages polaires

Wilt u afkoelen in hartje zomer in een idyllische omgeving? Ga naar het historische dorpje Limburg en bezoek de fototentoonstelling van Alain Lennertz over Spitsbergen.  

Spitsbergen, een Noorse archipel op ongeveer 78° noorderbreedte, is twee keer zo groot als België. Hele delen zijn bedekt met gletsjers, maar het heeft niet meer dan 3.000 inwoners, waarvan de grote meerderheid in Longyearbyen woont, de administratieve hoofdstad.  

Svalbard, ook bekend als Spitsbergen naar het hoofdeiland, is wereldwijd bekend als een thuis voor ijsberen. De imposante archipel, die veel van zijn oorspronkelijke natuur heeft behouden, wordt gekenmerkt door zijn ligging in de Noordelijke IJszee. Een ijzige schoonheid: ruw, sober, onherbergzaam. Vanaf het moment van aankomst in Spitsbergen wordt de reiziger echter overvallen door een gevoel van oneindigheid en kan hij genieten van de natuur in haar zuiverste vorm. Stilte omringt de reiziger, een stilte die nergens anders te vinden is.

In deze tentoonstelling ontdekt u prachtige foto's van de wilde dieren op de poolgebieden: beren, rendieren, ptarmigan, walrussen en vossen. U zult ook versteld staan van de prachtige besneeuwde landschappen, gefotografeerd op de mooiste uren van de dag. Het doel van de kunstenaarsfotograaf is u deelgenoot te maken van deze unieke momenten die de natuur en het dierenleven bieden, momenten die soms zo heimelijk zijn. Om deze momenten vast te leggen, moet men vaak veel geduld hebben, ondanks de Arctische koude.

De hier gepresenteerde foto's zijn volledig door de auteur gemaakt, van de opname tot de uiteindelijke bewerking, met inbegrip van de ontwikkeling en het afdrukken op fine art papier van professionele kwaliteit. De bekroonde fotoWilt u afkoelen in hartje zomer in een idyllische omgeving? Ga naar het historische dorpje Limburg en bezoek de fototentoonstelling van Alain Lennertz over Spitsbergen.  

Spitsbergen, een Noorse archipel op ongeveer 78° noorderbreedte, is twgraaf, die vele prijzen heeft gewonnen in internationale wedstrijden, ontvangt u graag persoonlijk in L'Arvo, Place St Georges 30, 4830 Limburg. De tentoonstelling is open van 27 juli tot 7 augustus, van woensdag tot zondag van 13 tot 19 uur, en op afspraak.  

Contact: 0497 350545 of alainlennertz@gmail.com


  • Place Saint-Georges,
  • 4830 Limbourg
  • Belgique
  • L'espace l'Arvo
  • 50.61182
  • 5.94077
  • 9

Data

Thema('s)

  • Expositie