Contact

La magie de Noël à Doudouland à Mangombroux

Sinds hij in 2017 naar Mangombroux verhuisde, reproduceert hij elk jaar het kerstsprookje, in zijn hele benedenverdieping (inkomhal, woonkamer, eetkamer en veranda).

Wat vind je daar? Talrijke kerstversieringen die hij eerder in Stembert presenteerde, tijdens de kersttentoonstelling georganiseerd door de ex-ASBL Chanteloup. Niet minder dan 120 automaten van allerlei aard, klaar om op te starten, te dansen, te zingen... (dankzij bijna 350 batterijen!), maar ook 200 pluchen speelgoedjes van allerlei aard om de versiering compleet te maken.

Ook te ontdekken, niet minder dan tachtig kerststalletjes van allerlei soorten en oorsprong. Enkele heel kleine van enkele centimeters, maar ook een grote van drie meter lang, gesneden uit frigoliet en waarvan de personages allemaal teddy-ijsberen zijn die door zijn metgezel zijn aangekleed. Er is ooit een ander bed gemaakt met meer dan 1000 lucifers. Zonder het mooiste te vergeten: een kinderbedje ingericht in een oud houten biervat, een unieke creatie van een ambachtsman uit Stembert. Hij zal ook kleine kinderbedjes presenteren die in verschillende Latijns-Amerikaanse landen zijn gemaakt, evenals in steen gehouwen personages uit Rwanda. Ook kleine bedjes in hout, gips, steen, metaal...

De festiviteiten eind 2020 werden enigszins verstoord, omdat hij door de geldende sanitaire maatregelen alleen de leden van zijn naaste familiekring in zijn huis mocht ontvangen. Verder had hij, sinds zijn hele tentoonstelling er was, een reeks korte films gemaakt, met een totale duur van 92 minuten, die op DVD-rom werden gebrand, in honderdvoud, en verzonden naar allen die hem wilden bezoeken.

Eind 2021 mocht hij, met strikte inachtneming van de sanitaire regels (masker, gel, ventilatie...), bijna 300 bezoekers verwelkomen!

Dit jaar doet hij het graag weer. Er zijn uitnodigingen verstuurd naar scholen in Verviers voor bezoeken van kleuter- en lagere schoolklassen. Er worden verschillende groepen verwacht, zowel uit de instellingen (bejaardentehuizen, kindertehuizen, centra voor gehandicapten) die hij al enkele jaren met zijn vrienden van de Verviclowns bezoekt, als uit jeugdbewegingen. Families zijn ook welkom. 

Ook dit jaar zal bijzondere aandacht worden besteed aan de sanitaire regels: beschikbare gel, ventilatie na elk bezoek... Om de bezoeken zo goed mogelijk te spreiden (om te vermijden dat groepen bezoekers elkaar kruisen), zullen de bezoeken mogelijk zijn vanaf 16 november 2022 en zullen ze, afhankelijk van de vraag, minstens doorgaan tot half januari 2023.

Praktische informatie :

Waar: Bij Jacky Servais, rue de Jalhay 4A, 4802 Mangombroux Heusy (vlakbij de kerk).

Wanneer? Bezoeken zijn mogelijk (afhankelijk van de beschikbaarheid), 's ochtends van 10 tot 12 uur, 's middags van 14 tot 18 uur, of 's avonds van 20 tot 21 uur, alleen op afspraak! 

Contacten: 087/31.10.91 of 0495/15.11.87 - mail: jacky.servais54@gmail.com

U kunt de reportage die op 2 januari 2019 is gemaakt nog bekijken op de website van Vedia:

http://www.vedia.be/www/video/info/verviers-quand-noy-l-joue-les-prolongations_97271_89/html

  • Rue de Jalhay, 4A
  • 4802 Heusy
  • Belgique
  • 50.57141
  • 5.86712
  • 9

Data

16 nov 15 jan

Thema('s)

  • Expositie