La pintade à la crème et au Kiki de Limbourg du restaurant «Le Casino» à Limbourg
Beschrijving
Het comité carnavalsfeest Dolhain-Limburg heeft een lokale specialiteit weer op de markt gebracht: de Limburgse Kiki! Deze drank, waarvan de naam afkomstig is van een van de XIV stichters van het carnaval van Dolhain, is een fijne amberkleurige drank die uitsluitend uit natuurlijke producten wordt bereid: een uitgekiende mengeling van rum, brandewijn, gedistilleerd en zoete muskaatwijn. Om in dit recept te ontdekken...
Cost
Category
Hoofdgerecht
Season
Onbelangrijk
Difficulty
Recipe
Een mooie parelhoen van circa 1kg ;
50 gram margarine ;
1 takje tijm ;
1 laurierblaadje ;
1 ui waarin een kruidnagel is geprikt ;
1 sjalot ;
1 dl Kiki de Limbourg ;
150 gram champignons ;
4 dl verse room ;
15 gram peterselie.
Het parelhoen vullen met de tijm, het laurierblaadje en de ui. Zout en peper toevoegen. Het parelhoen aan beide kanten licht aanbraden en vervolgens 35 minuten laten koken (af en toe omdraaien). De sjalot en peterselie fi jnhakken en de champignons fi jnsnijden. Als het parelhoen gaar is, de poten en het wit eraf snijden en even apart houden. Het kookvocht tot de helft laten inkoken en dan hierin de champignons en de gehakte sjalot fruiten. Blussen met de kiki. De verse room toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak maken met zout en peper…. Smakelijk!