Contact

Dison

Tussen stad en platteland

In het hart van Dison geeft het opmerkelijke standbeeld van Catherine Fourniau een moderne toets aan het mooie voorhof van de  Sint-Fiacruskerk. Het werk van roze graniet en brons draagt de naam ‘L’envol’ (‘De vlucht’). Het is een symbool van vrede, harmonie en vrijheid. Mooie waarden die nagestreefd worden door de dorpelingen op zoek naar vernieuwing en dynamiek!

Dison is ook de geboortestad van de beroemde dichter Adolphe Hardy, bekroond door de Académie française. Het  huis  waar deze dichter geboren werd, is omgevormd tot een museum-stichting. Het laat u kennismaken met het leven van de dichter via verschillende schilderijen, souvenirs en persoonlijke voorwerpen. Een meeslepend bezoek,  opgeluisterd door diverse, tijdelijk tentoonstellingen.

De vele  wandelingen geven toeristen en bewoners de kans om de natuurlijke bronnen en de prachtige landschappen van de dorpen Andrimont, Dison en Mont-Dison  te bewonderen. De rust in het laatste dorpje wordt enkel verstoord door het populaire feestgedruis van het  carnaval  op elke derde zaterdag van de maand januari.

Dison is een gemeente die u ongetwijfeld zal verleiden, in het bijzonder tijdens het Muziekfeest dat geleidelijk is uitgegroeid tot het belangrijkste evenement van Dison.

Accommodaties in Dison

Onze andere gemeentes

Baelen

Aan de rand van de Venen, tussen bossen en coulisselandschappen Het dorpje Baelen ligt halverwege tussen de steden  Limbourg en Eupen. Het bestaat in totaal

Verder lezen »

Limbourg

Een stad die in een museum thuishoort Limbourg ligt in de buurt van de Gileppestuwdam en het Hertogenwald. Limbourg prikkelt de nieuwsgierigheid van toeristen  met zijn

Verder lezen »

Verviers

Van het zachte goud tot het blauwe goud In het hart van de Blauwe Ardennen beschikt Verviers, de Waalse waterhoofdstad, over een  industrieel verleden waarin het ‘zachte goud’

Verder lezen »

Het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten.

Helaas is ons ontvangstkantoor zwaar getroffen door de overstromingen in ons land en zullen wij u niet onmiddellijk kunnen verwelkomen.

We kijken ernaar uit u weer te verwelkomen zodra de situatie het toelaat (december 2021).

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat voor het ongemak en danken u voor uw begrip! Wij zijn uiteraard bereikbaar via e-mail (info@paysdevesdre.be) of telefoon +32 87 30 79 26!

Het team van het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL