Contact

Le gâteau de Verviers

Beschrijving

De beroemde Verviers taart! Deze brioche taart waar we in onze streek dol op zijn. 

Cost

Category

Dessert

Season

Onbelangrijk

Difficulty

Recipe

Ingredients (4 people)

1 kg rijk brooddeeg ;

Gist ;

150 gram boter ;

1 ei ;

400 gram parelsuiker.

Preparation

Gewoon brooddeeg gebruiken en de gist toevoegen zodat het sneller rijst dan traditioneel brooddeeg. De zachte boter, het ei en de 400 gram parelsuiker toevoegen en goed mengen. Het deeg 45 minuten laten rijzen en vervolgens in een broodvorm doen. Een uur laten rusten en daarna 35 minuten in de oven bakken (190°).

Suggestions

Possibilité d'ajouter de la délicieuse vanille du Comptoir des Epices de Stembert !

Chords

Het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten.

Helaas is ons ontvangstkantoor zwaar getroffen door de overstromingen in ons land en zullen wij u niet onmiddellijk kunnen verwelkomen.

We kijken ernaar uit u weer te verwelkomen zodra de situatie het toelaat (december 2021).

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat voor het ongemak en danken u voor uw begrip! Wij zijn uiteraard bereikbaar via e-mail (info@paysdevesdre.be) of telefoon +32 87 30 79 26!

Het team van het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL