Parelhoen met room en Limbourg Kiki van restaurant “Le Casino
Beschrijving
Het comité carnavalsfeest Dolhain-Limburg heeft een lokale specialiteit weer op de markt gebracht: de Limburgse Kiki! Deze drank, waarvan de naam afkomstig is van een van de XIV stichters van het carnaval van Dolhain, is een fijne amberkleurige drank die uitsluitend uit natuurlijke producten wordt bereid: een uitgekiende mengeling van rum, brandewijn, gedistilleerd en zoete muskaatwijn. Om in dit recept te ontdekken...
Cost
Category
Hoofdgerecht
Season
Onbelangrijk
Difficulty
Recipe
Een mooie parelhoen van circa 1kg ;
50 gram margarine ;
1 takje tijm ;
1 laurierblaadje ;
1 ui waarin een kruidnagel is geprikt ;
1 sjalot ;
1 dl Kiki de Limbourg ;
150 gram champignons ;
4 dl verse room ;
15 gram peterselie.
Vul de parelhoen met de tijm, laurier en ui.
Kruid met peper en zout. Bak de parelhoen aan beide kanten lichtbruin en laat ongeveer 35 minuten bakken, een of twee keer omdraaien.
Snipper de sjalot en peterselie en hak de champignons fijn.
Als de parelhoen gaar is, snijd je de poten en de borst in stukken. Leg opzij op een bord.
Verwijder de helft van het vet uit de pan. Bak de champignons en de fijngehakte sjalot in de pan. Blus af met de kiki. Voeg de crème fraîche toe en laat enkele minuten koken.
Breng op smaak (zout en peper)... en geniet!