Contact

La tarte au riz

Beschrijving

Deze typisch Vervierse specialiteit blijft zonder enige twijfel het paradepaardje van de wolstad! Deze lekkernij, bereid met rijst, melk, suiker en eieren op een fijne deegbodem, is heerlijk op elk moment van de dag. Wacht dus niet langer om een zacht en nog lauw stuk te proeven bij een lekker warme kop koffie ...

Cost

Category

Dessert

Season

Onbelangrijk

Difficulty

Recipe

Ingredients (4 people)

Voor de rijst:

1 liter melk;

135 gram ronde rijst;

185 gram fijne suiker;

1 kaneelstokje (of kaneelpoeder).

Voor het gebak:

100 gram bloem;

5 centiliter melk (of water);

5 gram gist;

2,5 gram fijne suiker;

2 gram zout;

30 gram boter.

Voor de vulling:

1 ei;

1 eierdooier.

Preparation

Hier volgen de verschillende stappen van het recept voor de Vervî-riz rijsttaart.

1e stap: bereiding van de rijst

- Verwarm de melk au bain-marie en breng het aan de kook.

- Giet de rijst in de melk en roer regelmatig gedurende een uur.

- Doe het kaneelstokje in de pan en voeg de suiker toe.

- Roer regelmatig gedurende 30 minuten.

- Zodra de rijst consistent is, doet u hem in een recipiënt en zet u hem 24 uur in de koelkast.

Stap 2: Het maken van het gebak

- Doe de bloem, gist en melk in een grote kom. Meng met uw handen gedurende ongeveer 20 minuten. Laat tien minuten rusten.

- Voeg dan de suiker en het zout toe en meng opnieuw gedurende ongeveer 20 minuten.

- Voeg dan de boter toe en meng gedurende een paar minuten.

- Maak een bal van het deeg en laat ongeveer een uur rusten onder een handdoek.

Stap 3: De rijsttaart maken

- Rol het deeg uit met een deegroller.

- Bestrijk een taartvorm met vet en leg het deeg in de taartvorm.

- Doe een ei in de rijst en meng het met je hand.

- Giet de rijst over de taart en strijk af.

 

- Bestrijk het oppervlak van de taart met een eierdooier.

 

- Zet de taart in een oven van 240 graden gedurende ongeveer 25-30 minuten.

Suggestions

Als de taart eenmaal uit de oven is, moet u minstens een paar uur wachten voordat u hem opeet.

Chords