Contact

Les bonnes bouquettes

Beschrijving

Bouquettes zijn pannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, oorspronkelijk uit Luik, en worden traditioneel gegeten op kerst- en oudejaarsavond.

Cost

Category

Dessert

Season

Winter

Difficulty

Recipe

Ingredients (12 people)

500gr boekweitmeel ;

500gr tarwebloem ;

50gr gist ;

250gr reuzel ; 

een beetje boter ;

Korinthen (optioneel)

suiker of bruine suiker (optioneel)

Preparation

Bereid het deeg: 

Meng het boekweitmeel en tarwemeel in een kom. Voeg een snufje zout toe. Maak een fontein (een gat) in het mengsel.

Los in een andere kom 50 g gist op in een beetje warm water. Giet in de eerste kom langzaam het water en gistmengsel bij het meel. Klop stevig tot het deeg glad en klontvrij is. Laat het deeg rijzen op een vrij warme plaats (het moet in volume verdubbelen). 

Meng apart, voor het bakken, de boter en reuzel. Smelt lichtjes. 


Kook de boûkètes : 

Verwarm in een pannenkoekenpan (op zijn best) een klontje van het boter- en reuzelmengsel. Blijf de pan draaien terwijl je het vocht erbij giet. Als de pannenkoek klaar is, houd je hem warm op een bord. Bestrooi met bruine suiker of suiker naar smaak. Herhaal dit voor elke boûquète.

Suggestions

In plaats van direct te bestrooien met bruine suiker of suiker na het koken. Je kunt bestrooien met lichte of donkere bruine suiker vlak voor het warm opdienen!

Chords