Contact

Limbourg

Een stad die in een museum thuishoort

Limbourg ligt in de buurt van de Gileppestuwdam en het Hertogenwald. Limbourg prikkelt de nieuwsgierigheid van toeristen  met zijn burcht. Dit stadje op het platteland heeft al zijn  charme van weleer weten te bewaren en bevat een  opmerkelijk architecturaal erfgoed.

Op de Place Saint-Georges, die geklasseerd staat als  belangrijk erfgoed van Wallonië, dompelen we ons onder in de sfeer van de 18e eeuw, de pittoreske steegjes en het plein met keien van de Vesdre.

Daarnaast maakt de  Sint-Georgeskerk (momenteel in restauratie), in een gotische stijl uit de 15e eeuw, de wandeling langs de omwallingen nog interessanter. U geniet van schitterende uitzichten over de vallei van de Vesdre, het plateau van Herve en de dorpjes Bilstain, Dolhain, Goé en Hévremont. De Sint-Lambertuskerk  uit het dorpje Goé is eveneens opmerkelijk door zijn romaans doopvont uit de 12e eeuw en zijn gekleurde ramen.

Het oude stadhuis, gekend onder de naam ‘ Arvô ‘, ontvangt de toeristen. Op het gelijkvloers bevindt zicht een historische zaal en een schaalmodel van Limbourg uit 1632. Op de eerste verdieping kunt u van mei tot september  schitterende tentoonstellingen rond beeldende kunst  bekijken.

Het stadje Limbourg staat ook voor gerestaureerde huisjes met een overvloed aan bloemen en  wandelroutes  die bezoekers meenemen naar de aanliggende gehuchten.

Een unieke stad, om vandaag nog te ontdekken!

Accommodatie

Onze andere gemeentes

Baelen

Aan de rand van de Venen, tussen bossen en coulisselandschappen Het dorpje Baelen ligt halverwege tussen de steden  Limbourg en Eupen. Het bestaat in totaal

Verder lezen »

Dison

Tussen stad en platteland In het hart van Dison geeft het opmerkelijke standbeeld van Catherine Fourniau een moderne toets aan het mooie voorhof van de

Verder lezen »

Verviers

Van het zachte goud tot het blauwe goud In het hart van de Blauwe Ardennen beschikt Verviers, de Waalse waterhoofdstad, over een  industrieel verleden waarin het ‘zachte goud’

Verder lezen »

Het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten.

Helaas is ons ontvangstkantoor zwaar getroffen door de overstromingen in ons land en zullen wij u niet onmiddellijk kunnen verwelkomen.

We kijken ernaar uit u weer te verwelkomen zodra de situatie het toelaat (december 2021).

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat voor het ongemak en danken u voor uw begrip! Wij zijn uiteraard bereikbaar via e-mail (info@paysdevesdre.be) of telefoon +32 87 30 79 26!

Het team van het Maison du Tourisme du Pays de Vesdre ASBL